Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Background

Theo Alkema

Mijn heit had ooit een piratenzender. De techniek thuis heeft mijn interesse gewekt. Ik heb veel dingen thuis achter de mengtafel geleerd en sinds 1999 ging ik met heit mee naar de studio. Daar heb ik nog veel meer geleerd over de techniek.

In 2002 wilde Ties Koning een programma gaan maken. Ik stond toen vooraan zo van: ‘hé ik wil graag de techniek wel graag voor je doen!’. Ties vond het goed en we zijn begonnen met het programma “de Zijstraat”. Ties deed de presentatie en ik de techniek. Ties maakte altijd een voorbereiding voor het programma en stuurde die dan naar mij op, zodat ik wist wat de bedoeling was. Daar zette hij altijd een leuke mooie aankondiging in voor mij. Hieronder een paar van die leuke aankondigingen.

  • Techniek vanavond in handen van de immer und euwig freunliche und lachender Theo
  • Techniek vanavond in handen van de altijd aanwezige drukdoende en meestal redelijk veel pratende Theo.
  • Aan de knoppen weer ons aller Theo, de technicus zonder dralen en zonder kwalen.
  • Techniek is vanavond natuurlijk in handen van de ooit zo ontzettend jong en onervaren begonnen, maar nu zo wel bedreven Theo

In 2010 ben ik gevraagd of ik in wou vallen voor de technicus van Gea met het programma “Wie Kent Tips”. Het bleef niet bij invallen, de vaste technicus is helaas nooit meer teruggekomen. Nu ben ik dus, sinds 2010, de vaste technicus voor Gea.

In het jaar 2011 ben ik voor de radio bezig geweest om een automatiseringsplan te schrijven. We moesten gaan automatiseren maar hoe? Ik heb hier helemaal een plan voor bedacht en heb dit uiteindelijk met goedkeuring van het bestuur ook uitgevoerd.

Samen met Frans Veens heb ik toen een cursus geschreven om uitleg te geven aan de radiomakers, deze cursus hebben Frans en ik ook samen aan iedereen gegeven.

In 2007 ben ik begonnen met mijn eigen programma Friday in the Mix, dit was toen echt gericht op het binnenhalen van dj’s in de studio. Ergens halverwege 2011 is Meinte erbij gekomen als mijn vaste sidekick, en in januari 2012 is Jolien ook aangeschoven als vaste sidekick. We maken elke vrijdagavond van 21:00 tot 00:00 ons programma Friday in the Mix “een gezellig potje gezelligheid”.

In 2015 waren we echt toe aan een nieuwe mengtafel. Samen met een paar mensen hebben we de nieuwe techniek uitgezocht. Alleen de nieuwe techniek paste niet in de studio van toen. Daarom hebben we de studio een make-over verbouwing gegeven. Van de twee studioruimten is één ruimte gemaakt. En ik heb toen de nieuwe spullen allemaal aangesloten.

Eind 2016 begonnen we te merken dat RadioDJ niet meer voldoende was om aan onze eisen te voldoen voor de automatisering. Daarom zijn we begin 2017 op zoek gegaan naar nieuwe automatiseringssoftware. Na veel onderzoek, uitproberen en heel veel werkbezoeken en vergaderingen verder, kwamen we in Almere terecht bij Audisi. 7 oktober 2017 hebben we de nieuwe software GML geïmplementeerd.

Hierin speel ik nog elke dag een grote rol.  De automatisering hou ik elke week up to date, en wat is het geweldig om er mee te werken.

Verder doe ik samen met Bert het technisch beheer van de omroep. En maak ik natuurlijk nog altijd mijn programma met heel veel plezier.