Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

De Jukebox

18:00 19:00

Background

Tussen herfst en lente; Blues in de Kop van Drenthe

is halverwege het 9e seizoen en zondag 29 december a.s. is het de beurt aan The Dave Chavez Band. De Schiedammer Dave Chavez is een urban blues muzikant die recht vanuit het hart de blues speelt met pure, rauwe en soulvolle rhythm & blues als resultaat.

Dave Chavez (gitaar en zang) en zijn band brachten in maart van dit jaar hun derde cd Rough & Uncut uit. Ter gelegenheid van Dave z’n 50ste verjaardag werd er ergens in Rotterdam met muziekvrienden en aanhang een live registratie gemaakt van 12 nummers.

Zowel nummers van de twee eerdere studio cd’s Sharp Like A Knife (2013) en Loving Battleground (2016) alsook enkele nieuwe nummers staan op de cd Rough & Uncut. De muzikale kompanen die Dave begeleiden zijn: Peter Offerman op de bas, de Belgische drummer Steve Wouters en Matthijs Stauttener, die de toetsen beroert.

De titel van het album – Rough & Uncut – dekt de lading zoals Dave Chavez zich het meest manifesteert, ruw en ongepolijst. Maar zo tussen Kerst en Oud en Nieuwjaar zal Dave ook wel een moment van bezinning in zijn programma leggen, want hij laat zich er niet van weerhouden om enkele nummers a-capella of met alleen piano begeleiding te brengen.

Tussen herfst en lente Blues in de Kop van Drenthe

www.matineeintcafe.nl www.facebook.com/pages/Matinee-in-t-Café https://twitter.com/matineeintcafe https://www.facebook.com/DaveChavezBand/

Het volgende Matinee in’t café is op zondag 26 januari met Kai Strauss & The Electric Blues All Stars (D)