Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

ZultherVertier

18:00 20:00

Background

Wethouder Nederveen geeft aftrap voorbereidingen Prokkelweek

Woensdag 15 januari 2020 geeft wethouder Bert Nederveen om 10.00 uur tijdens een startbijeenkomst de officiële aftrap voor de voorbereidingstijd tot de Prokkelweek. Dit vindt plaats op de werklocatie Zuidhorn (Hooiweg 9).

Stichting Prokkel brengt sinds 2007 op landelijk niveau prikkelende en inspirerende ontmoetingen tot stand tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. In 2020 is de Prokkelweek van 8 tot en met 13 juni. De gemeente Westerkwartier is dit jaar gastheer voor de netwerkbijeenkomst van de provincie Groningen.

Prokkelweek
Resultaten van onderzoeken naar de integratie van mensen met een (verstandelijke) beperking tonen aan dat er binnen de Nederlandse samenleving weinig oog is voor mensen met een (verstandelijke) handicap. Zij tellen minder mee en de samenleving is op veel terreinen niet op hen aangepast, terwijl zij dezelfde rechten hebben als mensen zonder beperking.
De Prokkelweek wil daarin verandering brengen en stimuleert mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar te ontmoeten. Om de afstand tussen hen te verkleinen en om iets te veranderen in de gemeenschap waarvan ze deel uitmaken, zodat erna de maatschappij kan volgen. Tijdens de Prokkelweek staan activiteiten tussen mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking centraal.

Aanmelden
Iedereen is welkom op de bijeenkomst van 15 januari aanstaande om inspiratie op te doen voor de Prokkelweek. De bijeenkomst is van 10.00 tot 12.00 uur aan de Hooiweg 9 in Zuidhorn, inloop vanaf 9.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de site van Prokkel.