Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Background

Westerkwartier In het Oog van de Storm

Van 3 november 2020 tot en met 10 januari 2021 is in Museum Wierdenland in Ezinge én in de tijdelijke expositieruimte De Aquarel in Sebaldeburen de expositie ‘Westerkwartier In het Oog van de Storm’. Een expositie, bestaande uit ruim 40 kunstwerken door 23 Westerkwartierse kunstenaars gemaakt in coronatijd, geïnspireerd door haiku’s en de regio Westerkwartier.

De expositie is in Ezinge dagelijks (behalve maandag) geopend van 13.00 tot 17.00 uur en in Sebaldeburen alleen op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is op beide locaties 3 euro. Op de zaterdagmiddag in Sebaldeburen en op zondagmiddag in Ezinge worden creatieve inloopworkshops (themacafés) tekenen, botanisch tekenen, schilderen of gedichten schrijven georganiseerd, waar iedere bezoeker tegen een vrijwillige bijdrage voor de onkosten aan mee kan doen.

Doel

Het doel van dit initiatief is verbinding creëren tussen kunst, cultuur en musea in het Westerkwartier in een tijd dat het lastig is voor kunstenaars om zichtbaar te zijn. “In de nieuwe gemeente kent nog niet iedereen elkaar. En wij willen kunstenaars in het Westerkwartier een podium geven waarop ze met hun werk zichtbaar kunnen zijn,” vertellen initiatiefnemers Myra Eeken-Hermans en Trija Fleer-Niks, “het Westerkwartier bevindt zich met corona in het oog van de storm, waar uiterste stilte heerst. Om deze stilte zichtbaar te maken en te verwerken, organiseren wij dit podium”.