Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Background

Westerkwartier In het Oog van de Storm

Komend najaar organiseren Trija Fleer-Niks en Myra Eeken-Hermans een expositie met werk van kunstenaars uit het Westerkwartier. Dit werk is geïnspireerd door corona, een haiku en het gebied Westerkwartier.

Elke deelnemende kunstenaar ontvangt twee speciaal voor de gelegenheid door BrugVrouw geschreven haiku’s (Japans gedicht bestaande uit 17 lettergrepen) die losjes geïnspireerd zijn op de stilte als gevolg van corona. Op hun beurt kunnen de kunstenaars de haiku’s als inspiratie gebruiken voor twee kunstwerken, die in oktober tijdens een expositie in één van de musea of andere bijzondere locaties (daarover wordt nog overlegd) aan het grote publiek getoond worden.

Het doel van dit initiatief is verbinding creëren tussen kunst, cultuur en musea in het Westerkwartier in een tijd dat het lastig is voor kunstenaars om zichtbaar te zijn. “In de nieuwe gemeente kent nog niet iedereen elkaar. En wij willen kunstenaars in het Westerkwartier een podium geven waarop ze met hun werk zichtbaar kunnen zijn,” vertellen Trija en Myra, “het Westerkwartier bevindt zich met corona in het oog van de storm, waar uiterste stilte heerst. Om deze stilte zichtbaar te maken en te verwerken, organiseren wij dit podium”.

Kunstenaars (bewezen amateurs en professionals) die belangstelling hebben om deel te nemen, kunnen via e-mail contact opnemen met Trija Fleer-Niks (tfleerniks@gmail.com).