Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Background

Velodroom Roden officieel geopend

Op vrijdag 3 juli 2020 is Velodroom Roden officieel geopend. De nieuwe wielerspeciaalzaak aan de Kanaalstraat is uniek in zijn omvang en assortiment. Ruim 3000 m2 is gevuld met racefietsen, mountainbikes, fitnessfietsen, e-bikes en stadsfietsen. Er is daarnaast een uitgebreide werkplaats en een gezellige brasserie met koffie, thee, gezonde broodjes en sportvoeding. Velodroom zet alles op alles om dé huiskamer te worden van alle fietsliefhebbers in Noord-Nederland (en daarbuiten).

De officiële opening werd vrijdag verricht door Henk Kosters, locoburgemeester en wethouder van de gemeente Noordenveld, samen met Alex Kapma, eigenaar van Velodroom.

Velodroom kent zijn gelijke niet in Nederland. Dat ligt niet alleen aan het uitgebreide assortiment en de omvang van de winkel. Velodroom wordt door diverse merken gebruikt als Flagship Store. De nieuwste modellen en innovatieve producten worden hier getoond en verkocht. Daarnaast biedt Velodroom een veelheid aan diensten. Zo is er een uitgebreide en persoonlijke 3D-meting (corona-proof!) mogelijk om de racefiets volledig op de persoonlijke maten af te stellen. Ook zijn er meerdere mogelijkheden om in de winkel virtuele fietsuitdagingen aan te gaan.

Velodroom is de opvolger van BikeLife Roden. Deze wielerspeciaalzaak heeft zich de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende fietsenwinkel. Eigenaar Alex Kapma heeft met de opening van Velodroom een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van dienstverlening en beleving van fietsen. Kapma: “Het altijd mijn overtuiging geweest dat wij meer waren dan een fietsenwinkel in het dorp. Fietsen is voor zoveel mensen van belang op verschillende manieren. Iemand wil naast de beste fiets van een goed merk ook goed advies en ondersteuning. En belangrijker misschien nog wel: men wil andere fietsers ontmoeten. Bij Velodroom helpen we je zo goed als mogelijk met de juiste fiets, accessoires en service. Dát is ons werk. Onze missie is iedereen het plezier in fietsen te brengen. Daar is vooral in Velodroom alle ruimte en gelegenheid voor. We hebben een prachtige winkel maar ook een zeer gezellig VeloCafé.”

De verhuizing van BikeLife naar Velodroom kreeg vorige week een dramatische wending toen het pand waarin BikeLife Roden gevestigd was geheel afbrandde. Kapma: “Dat was een enorme schok. En nog steeds is dat nauwelijks te bevatten. 25 jaar geschiedenis en een pand vol spullen ging in een half uur in rook op. Volgens de experts was het een fietsaccu die de brand heeft veroorzaakt. Het had een feestelijke week moeten worden, maar het is helaas anders. We richten ons nu op onze nieuwe winkel aan de overkant. Ik voel dat ik dat verplicht ben aan mijn gezin, aan mijn medewerkers en vooral aan al die klanten die ik zo ben gaan waarderen de afgelopen jaren. Het zal moeilijk zijn, maar ik weet dat het ons gaat lukken. Dat we een deel van onze prachtige geschiedenis van BikeLife Roden weer in kunnen brengen in Velodroom.”

Meer informatie over Velodroom kunt u vinden op de geheel nieuwe website www.velodroom.nl