Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Background

UITREIKING KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN

Op vrijdag 28 augustus heeft burgemeester Klaas Smid Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan het echtpaar mevrouw Ina Reijnders-Veldhuis en de heer Rob Reijnders uit Norg. Ze worden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Reijnders (69) en zijn echtgenote mevrouw Reijnders-Veldhuis (65) zijn binnen de stichting Amonet, de drijvende krachten achter verschillende culturele activiteiten. Dat zijn de Worteldagen, Podium Twee en Folly Art Norg. Deze initiatieven zijn bijzonder waardevol om hun artistieke en kwalitatieve inhoud. Het zijn stuk voor stuk culturele juwelen in onze gemeente, die door de inzet van de heer Reijnders en zijn echtgenote Ina zijn uitgegroeid tot festivals van betekenis. De festivals zijn ook waardevol voor het dorp Norg. De activiteiten zijn voor het toerisme en de plaatselijk economie van grote waarde. Ze leiden tot veel bezoekers in Norg en daarmee tot extra bestedingen. Maar misschien is het nog wel belangrijker dat de activiteiten verbinding en samenwerking in het dorp brengen en mooie kunst en cultuur opleveren.

Voor het organiseren van deze activiteiten is organisatietalent en enorm veel inzet nodig. Zonder die inzet van het echtpaar is het ondenkbaar dat dit plaatsvindt en zo goed verloopt. De heer Reijnders is verantwoordelijk voor alle praktische zaken die komen kijken bij de genoemde activiteiten. En dat weet hij te combineren met een aanstekelijke vrolijkheid, alsof het allemaal vanzelf gaat. Speciaal kan genoemd worden zijn betrokkenheid bij Folly Art Norg. Beeldende kunst en architectuur in gesprek met de natuur in en om Norg. Alsof het altijd zo geweest is. Het zegt veel over de verbeeldingskracht en denkkracht achter het initiatief.

Mevrouw Reijnders zorgt voor alle contacten en de financiƫn die komen kijken bij de genoemde activiteiten. Ze is voor de gemeente de contactpersoon voor de drie activiteiten. Dankzij haar visie en overtuigingskracht weet zij bergen te verzetten. Er moet altijd veel geregeld worden bij de gemeente en dat kost niet alleen veel tijd en (mee)denkwerk, maar ook doorzettingsvermogen. Het contact is altijd inspirerend en positief.

De gastvrijheid en de inzet van het echtpaar Reijnders is hartverwarmend. De vrijwilligers voelen zich daardoor persoonlijk betrokken en gewaardeerd. Zonder hun verbindingskracht is het ondenkbaar dat de activiteiten kunnen plaatsvinden.