Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Uurtje Albert

17:00 18:00

Background

TIJDELIJKE ONDERSTEUNING NOORDENVELDSE ONDERNEMERS

De overheid heeft een pakket noodmaatregelen aangekondigd om ondernemers te helpen. Naar verwachting kunnen aanvragen voor deze regeling ‘Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandigen’ vanaf eind volgende week (week 14) aangevraagd worden bij gemeente Noordenveld. Ondernemers hebben hiervoor tot 1 juni de tijd.

Ondernemers hebben met terugwerkende kracht recht op ondersteuning vanaf 1 maart

Henk Kosters: “De overheidsmaatregelen worden op dit moment nog verder uitgewerkt. Wanneer de voorwaarden hiervan duidelijk zijn en de regeling is vastgesteld, zorgen wij er als gemeente voor dat het aanvragen hiervan zo soepel mogelijk gaat verlopen voor onze ondernemers.” Het aanvragen van de regeling kan dan digitaal via de website. Naar verwachting kan de regeling vanaf eind volgende week (week 14) aangevraagd worden. Ondernemers hebben hiervoor tot 1 juni de tijd.

Informatie voor ondernemers

“We begrijpen dat ondernemers vragen hebben over deze maatregelen en de situatie waarin ze zich nu bevinden. Daarom kunnen ze voor informatie ook bij ons terecht. Via de website https://noordenveld.nl/hulp-voor-ondernemers-en-zzp-ers is informatie beschikbaar en telefonisch kunnen ze met vragen contact opnemen via tel: 050-50 27 224. Een deel van de ondernemers in Noordenveld heeft hierover al contact gezocht met ons, en ontvangt een dezer dagen een brief van de gemeente met de huidige stand van zaken”, aldus Henk Kosters.

Drentse gemeenten en de Provincie Drenthe in overleg over andere aanvullende maatregelen

Dit zijn bijvoorbeeld maatregelen over het tijdelijk niet innen van belastingen en het sneller betalen van facturen. Wanneer hier meer duidelijkheid over is, wordt dit ook via de website www.noordenveld.nl bekend gemaakt.