Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Background

Stichting Motorsport Roden racet door

Op zondag 20 september wordt er geracet op het Speed Centre Roden! Deze datum staat al lang op de internationale motorsport kalenders, maar door de corona pandemie was het doorgaan de Grand Prix Challenge lang onzeker. De Stichting Motorsport Roden heeft nu alle lichten op groen gekregen om dit evenement toch plaats te kunnen laten vinden. De Grand Prix Challenge 2020 gaat door!

Het organiseren van evenementen van internationale allure vergt telkens veel inzet, doorzettingsvermogen, creativiteit en passie van de organisatie en haar vrijwilligers. Daarbij stelt de Stichting Motorsport Roden altijd het sportieve element op de voorgrond. Zo organiseerden ze in 2018 een solo Grand Prix en in het ‘bijprogramma’ een halve finale voor het EK bij de zijspannen. Dit alles om te voorkomen dat de startplaatsen voor de zijspanfinale vanaf de groene tafel werden verdeeld. Dit argument is ook in 2020 van toepassing. Om de coureurs een kans te geven zich op de baan voor de Grand Prix serie van 2021 te kunnen plaatsen heeft de Stichting Motorsport Roden gemeend om deze wedstrijd toch te organiseren.

De activiteiten van de SMR zijn ook de mondiale motorbond FIM en landelijke motorbond KNMV niet ontgaan. Zo heeft de SMR inmiddels de toezegging gekregen de aankomende drie jaar op WK niveau te mogen organiseren en ontving ze begin dit jaar de Baansport Trofee; de hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse baansport. Gesteund met deze waardering gaat de Stichting Motorsport Roden uitdaging aan een wedstrijd te organiseren ten tijde van de Corona pandemie.

Door de huidige coronamaatregelen en sportprotocollen moet de organisatie en haar vrijwilligers wel alle zeilen bij zetten. De veiligheid van alle betrokkenen moet worden gewaarborgd. Denk daarbij aan de rijders en hun teams, de vrijwilligers, officials en toeschouwers. Momenteel werkt de organisatie aan de definitieve invulling en maatregelen.

De Stichting Motorsport Roden is hoe dan ook blij dat ze onder andere clubrijder Romano Hummel en Theo Pijper de kans kunnen bieden zich op sportieve gronden te plaatsen voor de Grand Prix Serie van 2021. Ze moeten het echter opnemen tegen 23 andere toprijders. Enkel voor de beste vier rijders ligt er een startbewijs voor de GP serie van 2021 klaar.