Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

De Jukebox

18:00 19:00

Background

Overdracht ‘Bloedserieus’ naar Hogeland op pauze

De overdracht van de inzamelactie voor tampons en maandverband (Bloedserieus) van Het Westerkwartier naar Het Hogeland die gepland stond op vrijdag 20 maart a.s. op de brug in Garnwerd, gaat niet door. “We wilden het graag ingetogen door laten gaan, maar de realiteit haalt ons in,” vertellen de initiatiefnemers Myra Eeken-Hermans en Mariël de Bruijn. “De locaties waar wij onze inzamelmanden hebben staan, bibliotheken/sporthal/sportpark/woonzorgcentrum, zijn gisteren allemaal per direct gesloten. En dat geldt ook voor Het Hogeland. Hoe jammer ook, maar we zetten de actie op de waakvlam.”

Uiteraard staat de menstruatie van vrouwen en meisjes niet op een waakvlam. “Bij de Voedselbank Westerkwartier is nu een redelijke voorraad en we hopen dat mensen in deze min of meer verplichte rusttijd voorzichtig wat extra maandverband en tampons kopen om ze op een later moment in te brengen wanneer inzamelpunten weer openen.”

Overigens kan brengen van dameshygiëne kan altijd bij de Voedselbank vestiging in de buurt.

Ook de gastlessen van Bente en Hannah voor de meiden van de Woldborg gaan niet door nu de scholen gesloten zijn. Daarvoor worden nieuwe data geprikt.


Lees verder...