Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Background

Nul-Op-de-Meter woningen aan de Grote Hoorn Marum krijgen rapportcijfer

Adviescommissie Bouwen en Wonen-WAC-Westerkwartier heeft een Woonkwaliteit-Onderzoek gedaan naar 19 Nul-Op-de-Meter (NOM) woningen aan de Grote Hoorn in Marum. Vrijdag 19 juni heeft Roeli Mossel, voorzitter van de Adviescommissie, het onderzoeksrapport overhandigd aan de directeur Janneke Klijn van Wold & Waard en Miranda van der Zee van de gemeente Westerkwartier bij Wold & Waard.

Woningcorporatie Wold & Waard schakelt voor veel van haar nieuwbouwprojecten de Adviescommissie Bouwen en Wonen -WAC- Westerkwartier in voor adviezen. Deze adviezen richten zich op de gebruikskwaliteit van de woonconsument. Wold & Waard vindt het belangrijk te weten hoe de bewoners hun nieuwe woning ervaren.

De betreffende NOM woningen zijn nu bijna twee jaar bewoond. Alle bewoners hebben via een vragenlijst hun waardering kunnen geven over de (gebruiks)kwaliteit van de woning en de woonomgeving. De betreffende levensloopgeschikte huurwoningen van Wold & Waard zijn bedoeld voor 60-plussers. De woningen beschikken niet over een gasaansluiting. Energie wordt geleverd via de zonnepanelen op de woningen en de biomassacentrale in Marum.

De bewoners belonen hun woning, die beoordeeld is op 8 hoofditems, met een gemiddeld cijfer van 8,26 en de woonomgeving met een 7,57.

De bewoners zijn vooral tevreden over het gelijkvloers wonen, de ruimte boven, de mooie plek in het centrum en de lage energiekosten. Daarnaast hebben ze een aantal aandachtspunten benoemd, zoals de grootte van de leefruimte op de begane grond en de opbergruimte in de keuken. Ondanks deze punten zou 89% van de bewoners deze woning aanbevelen aan nieuwe huurders. Een mooie score!

Het onderzoeksrapport is te lezen op https://www.wacwesterkwartier.nl/adviezen . Deze website is in maart 2020 opnieuw opgezet, omdat de Adviescommissie Bouwen en Wonen-WAC- Westerkwartier nu actief is binnen de gehele gemeente Westerkwartier (voorheen vooral in de gemeente Zuidhorn).