Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Background

Kunst in de Etalage

Kunst bekijken, loten kopen en met een kunstwerk naar huis

Het is inmiddels een traditie: ieder najaar organiseert de Stichting Uit de Kunst, in samenwerking met de Zakenkring Zuidhorn, een Kunst-in-de-etalage route in het centrum van het dorp. Het evenement vindt plaats van 19 september tot en met 17 oktober.

Juist in deze periode, waarin ook kunstenaars geraakt worden door de Coronacrisis, is het een uitgelezen mogelijkheid voor hen om te exposeren. Omdat de werken van buiten bekeken kunnen worden is het zeer goed mogelijk om afstand te houden voor het publiek.

Op 19 september geeft de wethouder van cultuur van de gemeente Westerkwartier, Hielke Westra, het startschot voor de route.  De route is een stuk groter dan in voorafgaande jaren. Maar liefst 30 kunstenaars, voornamelijk uit het Westerkwartier, doen mee. Ook dit keer heeft het bestuur zorgvuldig gekeken naar de matches tussen winkel en kunstenaar en naast bekende namen zijn er meerdere nieuwe kunstenaars die meedoen aan deze route. Een overzicht van de deelnemers is te vinden op de website van Stichting uit de kunst Zuidhorn.


De verkoop van loten wordt geprolongeerd, vorig jaar konden er maar liefst drie kunstwerken worden verloot! Het winkelend publiek kan drie loten kopen voor € 5,00. Daarmee kan een kunstwerk naar keuze gewonnen worden ter waarde van € 350,00.

Hoe meer loten er worden verkocht, hoe groter de kans op een kunstwerk! Er worden in ieder geval twee kunstwerken verloot. De gemeente en Langewold beheer BV financieren beide een kunstwerk. Een derde of vierde wordt vanuit de loten verkoop betaald. De loten zijn te koop bij alle deelnemende winkeliers. Een plattegrond met informatie over de kunstenaars is gratis te verkrijgen.

Tijdens de Kom in Zuidhorn dag op 3 oktober zal de stichting op de markt een kraam bemannen, waar zowel kunstenaars als het bestuur aanwezig zullen zijn. Ook kunnen daar loten worden aangeschaft.

Tot slot: de meeste kunstenaars zullen ook IN de winkels een werk laten zien… reden temeer om even naar binnen te gaan!

www.uitdekunst-zuidhorn.nl