Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Hit Express

22:00 24:00

Background

Het contract is ondertekend ofwel het succes van een Eritrese vrouw

In het gemeentehuis van Roden heeft Tefetawelit het contract met schoonmaakbedrijf Nivo getekend.

Tefetawelit is een van de 16 deelnemers die de afgelopen maanden mee hebben gedaan met het VIP  programma van VluchtelingenWerk in de gemeente Noordenveld.  

Annie Maartens, een arbeidscoach van Vluchtelingenwerk Noord Nederland die haar heeft begeleid,  zag potentie en talent bij haar.  Ondanks dat Tefetawelit onvoldoende de Nederlandse taal machtig is, is ze zeer gemotiveerd om iets te willen doen.

Annie heeft doorgezet en contact gezocht met het schoonmaakbedrijf. Het ziet er heel goed uit. Volgende week mag ze bij het schoonmaakbedrijf Nivo beginnen.

Annie over Tefetawelit ” Ik was bij onze kennismaking drie maanden geleden geschrokken van haar taalniveau. Ik dacht, hoe kan een vrouw van nog maar 33 jaar en al vier jaar in Nederland zo weinig Nederlands spreken!

Nou, volgens mij is ze dit in sneltempo aan het inhalen, ze heeft een enorme sprong gemaakt! Ze was vrolijk, helemaal niet verlegen, maakte contact, sprak (weliswaar in één, twee woordzinnen, maar toch …) ze begreep wat aan haar gevraagd werd. Het was geweldig! Ze heeft de laatste maand(en) een gigantische ontwikkeling doorgemaakt.”

Het “VIP” programma van VluchtelingenWerk i.c.m. een gedreven trainer, tolk en 10 ervaren praktijk gerichte arbeidscoaches blijkt wederom de sleutel tot een succesvolle integratie.