Huidige Track

Titel

Artiest

Huidige Show

Background

EUROPESE SUBSIDIE VOOR EERSTE DRENTSE VUILNISWAGEN OP WATERSTOF

De gemeente Noordenveld krijgt eind 2021 als 1e gemeente van Drenthe een vuilniswagen op waterstof. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente Noordenveld een Europese subsidie van 200.000 euro toegekend gekregen. De vuilniswagen krijgt elektrische aandrijving waarbij de waterstof zorgt voor het opladen van de accu waardoor je er verder mee kunt rijden.

Wethouder Jeroen Westendorp is blij met deze ontwikkeling: “Dit is weer een stap in de verduurzaming van onze gemeente, in dit geval bij het ophalen van ons afval. Waterstofvoertuigen hebben geen uitstoot van schadelijke uitlaatgassen en zijn bovendien stiller dan een door diesel aangedreven vuilnisauto.”

De gemeente Noordenveld doet mee in een Europees project op het gebied van vuilnisauto’s. Het project heet Refuse Vehicle Innovation and Validation in Europe, afgekort REVIVE. Het doel van dit project is de innovatie op het gebied van afvalinzameling op waterstof te versnellen. Naast de gemeente Noordenveld doen onder andere ook Antwerpen, Amsterdam, Groningen en Breda mee aan dit Europese samenwerkingsproject. Dit project past in de ontwikkeling van Noord-Nederland om waterstofkoploper te zijn.